Første innlegg….

Blogge? JEG!??! Hva skal jeg si og mene og gjøre på en blogg? Jeg har ingen ting der å gjøre. Sånn er det med den saken! Og sånn har det blitt. Inntil nå. Jeg innser at jeg har altfor mange tanker og meninger om ting og tang. Og dette ønsker jeg jo å dele med andre. Så her er starten på mitt bloggeventyr.

For meg består hverdagen av å stå på scenen (= auditoriet) og formidle og kommunisere med studentene. Men nå har jeg innsett at jeg kan fremme mitt budskap ikke bare på en scene, men også gjennom en blogg. Det kunne i hvert fall vært morsomt å prøve…

Jeg har undervist på BI siden 1996 og jeg har elsket jobben min fra dag 1. Jeg elsker å stå på scenen. Min jobb er å undervise. Min jobb er å formidle et budskap. Min jobb er å kommunisere. Men som du sikkert har erfart selv, så kan det til tider være både vanskelig og utfordrende å kommunisere. For min del blir det særlig utfordrende siden mine klasser er så store. Den største klassen min består av 650 studenter! Det er en stooooor klasse og det er krevende både for meg og studentene. Men å stå på scenen foran 650 studenter gir et kick og andrenalinet når stadig nye høyder!

Min viktigste oppgave som foreleser er å inspirere og motivere studentene. Uten motivasjon blir det ikke noe gøy å lære. Derfor benytter jeg allslags teknikker og metoder for å engasjere og aktivisere studentene. Det betyr at jeg til stadighet eksperimenterer med ulike undervisningsmetoder. I mine timer skal det pulsere. I mine timer skal det diskuteres høylydt (selv med 650 studenter). Og i mine timer skal læring være gøy. Som en kollega av meg sier: ”det skal svinge i auditoriet!” Og det er jeg jaggu enig i!

I denne bloggen ønsker jeg å dele mine erfaringer og forhåpentligvis få noen tilbakemeldinger fra andre. Det hadde vært fint om dette kunne bli en arena hvor interessante pedagogiske teknikker ble diskutert! Så velkommen til «pedagogiske drypp»! 😉

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s