En forelesers drømmeøkt!

Mine flotte Susan-studenter!

I dag hadde jeg drømmeøkten! Av 300 studenter klarte jeg å tiltekke 40 Susan-studenter (se tidligere innlegg om Robert og Susan-studentene). For de som ikke vet hva en Susan-student er så er det den studenten foreleseren ettertrakter. Det er studenten som vet hva hun/han vil, som er indre motivert, som driver seg selv, som alltid stiller forberedt til forelesningene, som resonnerer og reflekterer over det meste. Kort fortalt er Susan-studenten den ”perfekte” studenten. Det er denne studenten vi forelesere elsker å jobbe med!

Men nok om det!

Til økten i dag, hadde jeg laget et opplegg som tiltrakk nettopp disse super-studentene! For noen uker siden ga jeg nemlig hele klassen en frivillig oppgave som de skulle levere elektronisk. Av 300 stk. valgte 40 stk å levere. Det var selvfølgelig Susan-studentene som leverte. Uten unntak. Robert-studentene ”couldn` t care less”, oppgave var jo frivillig, og ingen Robert-studenter gjør noe utenom det som er absolutt nødvendig!

Uansett, 40 hyper-motiverte studenter ankom auditoriet i dag. Svært forberedt til både å presentere og diskutere de innleverte oppgavene. Og FOR en diskusjon! Her var det stor takhøyde. Alle ville hverandre vel, og kom med konstruktive påstander og argumenter! Det ble uenigheter. Det ble engasjement. Det bygget seg opp. Det ble en kjempe-diskusjon! En diskusjon som var gull verdt. Både for studenten og meg som foreleser!

Så takk, kjære Susan- studenter! Dere oppfylte en forelesers drømmeøkt!

Spesielt interesserte…. og lett motvillig oppstilt….
Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s