Nye læringsformer – mer glede. Mer læring!

Blended Learning, heter det så flottanes! Men det er ikke noe nytt, vettu! Ei heller er det rocket science! Dette har vi jo holdt på med lenge. I mange år, faktisk! Så hvorfor har dette buzz-ordet blitt så hot?

Jeg hører begrepet «blended learning» hver dag. Alle snakker jo om det. Så da tenkte jeg at jeg også kan snakke litt om det. Blended learning betyr bare å variere ulike pedagogiske læringsverktøy og kanaler for å øke studentengasjementet. De fleste av oss har gjort det i mange år, men i den senere tid har ny teknologi gitt oss flere muligheter til å variere i mye større grad. Teknologien gir oss en glitrende anledning til å benytte nye kanaler. Studentene våre vokser opp i et samfunn der alle kanaler finnes og de «shopper» hele tiden. De er så heldige å få lov til å plukke fra ulike kanaler. Når som helst. Og hvor som helst.

I mitt fag «Forbrukeratferd», som jeg undervise i på BI, øker jeg læringsutbyttet og studentengasjementet ytterligere ved å tilby studentene et mer tilpasset læringsprogram. De skal tilegne seg kunnskap i ulike kanaler og former. Og de skal kunne shoppe og velge selv, hva de vil og når de vil.

blended learningLæringsmålene er de samme, og eksamen er den samme. Men læringsprosessen er endret. Og studentene er i sentrum. Ikke pensumboken. Men studentene! Og så skreddersyr jeg et læringsprogram som skal nå alle studentene uavhengig hvilket nivå de er på. Vekk med den tradisjonelle forelesningen der studenten bare er en liten brikke i den store salen. Nå er det studentene som er i fokus. Det de som skal bidra. Lese. Presentere. Dele. Erfare. Prestere. Reflektere. Og gi faget innhold.

Jeg legger tilrette, mens de gjør jobben. Så nå prekær vi læring! I stor grad!

Jeg vet dette gir masse glede. Glede over å lære! Både for meg og for studentene! 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s